Szervezeti szándék. Kapcsolódás és elköteleződés.

Belegondoltál már abba, hogy miért van az, hogy amíg egy nonprofit szervezetnél azon kell dolgozniuk a munkatársaknak és az önkénteseknek, hogy a szervezet felé való elkötelezettségükből visszavegyenek – különben szinte semmi másra nem fordítanak időt –, addig a profitorientált szervezeteknél pont az ellenkezője történik? Az üzleti életben szinte állandóan azon kell dolgozni, hogy a dolgozókat hogyan tudnánk valamennyivel elkötelezettebbé és motiváltabbá tenni?

Vajon miben rejlik a különbség, és hogyan lehet elérni egy szervezet esetében?

A Szervezeti Színháznál hisszük, hogy ez a különbség a szervezeti szándékhoz (organisational purpose) való kapcsolódásban rejlik.

munkavállalói elköteleződés, szervezeti szándék

A szervezeti szándék (purpose) megismertetéséhez, a kapcsolódás kialakításához és a mindennapi tenni akarás eléréséhez elengedhetetlen az érzelmek bekapcsolása.

A szervezeti EQ bekapcsolásával elkötelezettebbé és motiváltabbá váló munkatársak pedig már nem a szabadidejük rovására eltöltött időként fogják felfogni a munkájukat.

Ha kíváncsi vagy, hogyan működik mindez a gyakorlatban, olvasd el egy konkrét munkánk alapján készült esettanulmányunkat, vagy kérd ingyenes, egyéni konzultációnkat most!