Elvek. Ezekre építünk.

A következőkben részletesen megismerheted azokat az elveket, szakmai alapokat, melyekre építkezve az értelem, érzelem és cselekvés hármasát egyszerre irányítva segítjük ügyfeleinket üzleti céljaik elérésében, illetve a változáskezelésben, legyen szó válsághelyzetről, kultúraváltásról vagy a fluktuációs problémák megoldásáról.

MÓDSZERTANI RENDEZŐ – érzelem + értelem + cselekvés

 • Voltál már olyan tréningen, ahol élményt kaptál, és az volt az érzeted, hogy tanultál is belőle, egy pár napig benned élt, de igazából hosszú távon nem sikerült beépítened a gyakorlatba? Ez azt jelenti, hogy a cselekvést nem kapcsoltad be az értelem, érzelem és cselekvés hármasából.
 • Szervezeti közegben a racionalitás, tervezés jól működik, sőt ez még át is fordítódik cselekvésbe, de valahogy sokszor mégsem okoz tényleges, tartós változást. Vajon miért? Mert a változáshoz szükséges érzelmek bekapcsolása elmarad.

Tudod, mit jelent a vállalati gyakorlatban az érzelem-értelem-cselekvés aktiválása?

Bármilyen változás bevezetésénél elengedhetetlen ismerni a folyamat során, hogy milyen rejtett, gátló és támogató érzelmi alapú elemek vannak jelen az adott változással kapcsolatban a szervezetben, a csoportokban és az egyénekben. Így a háromszög érzelmi oldalát végig aktívan tartjuk.

 • Ezek mentén alakítjuk ki az akcióterveket, melyekkel az értelmet és a cselekvést aktivizáljuk.
 • Folyamatosan figyeljük és mérjük a reakciókat, a fogadtatást, és ha szükséges agilisan változtatunk rajtuk.
 • Minden olyan esetben, amikor a szervezeti hierarchia meghatározóan jelen van, nem csak felülről lefele haladunk a változásmenedzsment során, hanem alulról felfele is. Folyamatos bevonásra, transzparenciára, véleménykimondásra és -meghallgatásra törekszünk.

Ahhoz, hogy a változás sikeres bevezetését elérjük a legfontosabb: önmaguktól minél többen részt akarjanak venni a változás létrehozásában.

Ezt teszi lehetővé a Szervezeti Színház.

Ha érdekelnek a módszertan további részei, olvasd tovább alapelveinket! Amennyiben egy egyéni konzultációt hatékonyabbnak éreznél, vedd fel velünk a kapcsolatot most!

ELVEK – bevonódás + tükör agilisan lépésről lépésre

Az alábbiakat fontos mérlegelned, ha úgy döntesz, hogy a Szervezeti Színházat hívod segítségül egy változásmenedzsment projektedhez:

 • Nem egy pirula, amit beveszel, és minden jó lesz másnaptól. Lassú, szisztematikusan felépített folyamat vár rád pár hónaptól kezdve akár 1 éven át. A probléma gyökerén keresztül érünk el közösen változást.
 • Motivált részvételt alakítunk ki. Vezetők és kollégák bevonódása, aktív jelenléte nélkül nem lehet változást elérni. Ez nem szabad, hogy kényszerítésen alapuljon.
 • A szervezet egészével dolgozunk: fentről lefele és lentről felfele is haladunk.Mindig egyén-csoport és szervezet szinten dolgozunk egyszerre.
 • Ha a változás megkívánja, a szervezet részévé válik a Szervezeti Színház.
  • Kint és bent is vagyunk egyszerre.
  • Mindig egy HR-essel és egy kommunikációs kollégával együtt alkotjuk a változást létrehozó és menedzselő csapatot.
 • Transzparencia: a jéghegy láthatatlan részeit vizsgáljuk meg együtt, erre építkezve alakítjuk ki közösen a koncepciót.
 • Agilis szemlélet: a koncepció véglegesítése után, a megvalósítás első lépéseinél is mindig ott vagyunk, hogy legyen módunk beavatkozni, változtatni látva az első reakciókat.
 • Nem hagyjuk magára az ügyfelünket! A nyomon követés elengedhetetlen. Ha már a szervezet erős, képes magától vinni a változást, akkor engedjük csak el a kezét.

Ha úgy érzed ez az a módszertan, ami a Te problémádra is valódi, tartós megoldást hozhat, akkor lépj velünk kapcsolatba, kérd ingyenes konzultációnkat!

Kíváncsi vagy arra is, hogy mely elméletek adták a Szervezeti Színház módszertanának alapját? Akkor olvass tovább!

SZAKMAI ALAPOK – elméleti megalapozottság

Hallottál már Daniel Kahneman-ról, Alex Pentland-ról, Daniel Goleman-ról, Mayer és Salovey-ről, Timothy Gallway-ről, Brene Brown-ról, Dan Ariely-ről, Michael Parke-ről, Frederic Laloux-ról vagy William A. Kahn-ról? Az ő elméleti munkásságukat fűzi eggyé, és állítja az ülteti gyakorlat szolgálatába a Szervezeti Színház.

Ha kíváncsi vagy az elméletekre részletesen, akkor látogass el Tudástárunkba, ahol bővebben olvashatsz róluk!

Ha arról szeretnél többet tudni, hogyan működik a módszertan a gyakorlatban, akkor olvass bele esettanulmányainkba, melyekben gyakorlati problémákon keresztül ismerheted meg szervezetfejlesztési projektjeinket! Így betekintést kapsz, hogy korábbi ügyfeleinknél mire szerződtünk, milyen megoldások születtek, és milyen eredménnyel zárultak a projektek.

Ingyenes konzultációért pedig lépj velünk kapcsolatba!