Csoport coaching a gyakorlatban

A cselekvésorientált csoport coaching a közösség megtartó erejét és a csoport érzelmi biztonságát ébreszti újra vagy erősíti tovább. A coaching eredményeként a csoport együttműködése és eredményessége nő, a csoportból való kiszakadás esélye csökkenthető, így akár a cégen belüli fluktuáció is visszaszorítható. Ez a csoport coaching technika egyfajta csoportgyógyítás, ahol a kapcsolódásaikon keresztül az egyének is fejlődnek.

Mit érdemes tudni a csoport coachingról?

 • Csoport coaching sokféleképpen szerveződhet.
 • Lehet egyszeri alkalom vagy hosszabb folyamat is.
 • Használható mindennap együtt dolgozó csapatoknál, de akár más területekről érkező kollégákból kialakított csapatoknál is hatékony.
 • Mindig cselekvésorientált.
 • Mindig a szerint alakul, hogy mi a célja a csoport coachingnak.

Milyen típusú csoport coaching szervezhető?

 1. Vezető és csapata coaching:
  Vezető és csapata együtt számot vetnek, hogy hol tartanak, közösek-e a céljaik, milyen módon működnek, hogy érzik magukat az emberek, min kell változtatniuk, mit kell feldolgozniuk és újraírniuk.
 2. Vezetői coaching csoport:
  Ha a vezető túlhajszolt, fásult vagy bizonytalan, az kihat a csapatának működésére is. Itt a vezetők alkotnak egy csoportot, és hoznak létre egy támogató légkört elfogadó jelenléttel. Pozitív attitűd mellett meg tudják vizsgálni saját kérdéseiket és témáikat.
 3. Szervezeti coaching csoport:
  A munkavállalók alkotnak egy csoportot, és hoznak létre támogató légkört elfogadó jelenléttel. A csoport coaching alkalmával felfedezhetnek más, új nézőpontokat, erősítik az egy hajón, egy irányba evezünk érzésüket, azzal, hogy közös gondolkodás keretében ránéznek saját kérdéseikre és témáikra
 4. Szervezeti csapat coaching:
  Egy nagy szervezeti vagy csoportos változás bejelentésekor segíti elő az összes érintett csapat számára a tudatos elfogadást és az érzelmi azonosulást. A különböző csapatokkal és vezetőjükkel több coach szimultán dolgozik együtt.

Ha érdekel a gyakorlatban valamelyik csoport coachingunk, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt dolgozhassunk!