Vezetői coaching, avagy út a sikeres vezetéshez

Szervezeti változások kialakításában és bevezetésében a vezetőfejlesztő programok mellett számtalanszor szükség van vezetői egyéni coachingra, vagy vezetői coaching csoportok kialakítására. Akár egyéni, akár csoportos coachingon vesznek részt vezetők, mindkét esetben kulcs fontosságú elem az érzelmi intelligencia bekapcsolása.

Mi a különbség az egyéni és csoportos vezetői coaching között?

  • A vezetői egyéni coaching egy személyre szabott fejlesztési folyamat a vezető számára, ahol segítséget kap a céljai eléréséhez – például a kívánt szervezeti változást hogyan tudná még jobban támogatni – és ahhoz, hogyan tud hatékonyabb és sikeresebb vezetővé válni.
  • A vezetői coaching csoport lehetősége jellemzően akkor merül fel, ha hatékonyabbá szeretnék tenni a vezetők együttműködését, és erősíteni akarják az ’egy hajón vannak, és egy irányba mennek’ magatartást. A csoportos vezetői coaching lehetőséget teremt, hogy a résztvevők tanuljanak egymástól, megértsék egymás nézőpontját, fejlesszék konfliktuskezelési képességeiket. Ha többet szeretnél megtudni a csoportos vezetői coachingról, olvass tovább ide kattintva!
Szervezeti Színház vezetői coaching

A Szervezeti Színház egyéni vezetői coachingjai jövő és megoldás orientáltak. A személyre szabott coaching során a vezető meg tud állni, tudatosítani tudja meglévő erőforrásait és eddig elért eredményeit, ráébred eddig rejtve maradt felismerésekre, képes lesz saját mentális és érzelmi akadályait elmozdítani, és erre építkezve tovább fejlődni, hogy még sikeresebb és elégedettebb vezető legyen. 

A Szervezeti Színházi coach egy útitárs, aki nem ad tanácsot, hanem a vezető szemüvegén keresztül szeretné látni a nehézségeit, megtartva objektivitását. Bízik abban, hogy a vezető képes megtalálni a számára legjobb megoldást. A coach ezt gondos, ítélkezésmentes kérdezéssel és mély figyeléssel éri el. Segíti a vezetőt, hogy önreflexió és önvizsgálat révén megtalálja önmaga számára a legmegfelelőbb utat kitűzendő céljai felé, illetve a megoldást meglévő nehézségeire.

Ha többet szeretnél megtudni, lépj velünk kapcsolatba, kérj egyéni konzultációt, és tudj meg többet a Szervezeti Színház működéséről!